MENIU

Pisica de la Downing Street a murit

Foto: dailymail.co.uk

Pisica sosită la Downing Street odată cu premierul Gordon Brown în 2007, a murit după o scurtă boală, a declarat miercuri un purtător de cuvânt citat de AFP.

Sybil, pisica neagră cu pete albe botezată după un personaj din serialul de comedie din anii '70 "Fawlty towers", fusese adusă de la Edinburgh la Londra de Alistair Darling, atunci când acesta a devenit ministru de finanţe în iunie 2007. Sybil a murit luni la un prieten al familiei de la Londra, a precizat un purtător de cuvânt al lui Darling.

Reşedinţa oficială a lui Darling este la numărul 11 pe Downing Street, în timp ce aceea a lui Brown este la numărul 10. "Este destul de dificil să limitezi circulaţia unei pisici, deci, da", Sybil va putea circula în ambele case, declarase un purtător de cuvânt al Downing Street la sosirea pisicii. "Premierul nu are nicio problemă cu aceasta" şi nici soţia sa, precizase el.

Sybil a fost prima pisică de la Downing Street de după venirea la putere a laburiştilor lui Tony Blair în 1997. Predecesorul său a fost Humphrey, o pisică vagaboandă care s-a aciuat în 1989 la reşedinţa oficială a premierului, ocupată atunci de Margaret Thatcher, apoi de John Major. Dar Humphrey a părăsit Downing Street la şase luni după ce s-a mutat Blair acolo, şi a murit în 2006 la noul său domiciliu.