MENIU

Piraţii somalezi afirmă că au capturat două noi nave

Foto: ruvr.ru

Două noi nave, între care un cargobot ucrainean cu destinaţia Iran, au fost capturate în ultimele ore de piraţii somalezi, care le duc spre una dintre bazele lor.

"Oamenii noştri au capturat două nave. Una dintre ele transportă vehicule", a declarat telefonic agenţiei France Presse unul dintre piraţi, care a spus că se numeşte Hassan şi vorbeşte de la baza piraţilor din Haradere (centrul Somaliei).

"Cealaltă navă s-ar putea să transporte mărfuri pentru comercianţii somalezi", a adăugat Hassan.

Un şef al piraţilor, care a refuzat să fie identificat, dar se află tot la baza de la Haradere, a afirmat că prima navă "aparţine unui ucrainean, vine din Brazilia şi se ducea în Iran".

Potrivit agenţiei Reuters, care spune că a vorbit cu un pirat pe nume Hussein, vasul ucrainean capturat ar transporta vehicule ale ONU. "Am capturat un vas care transportă echipament industrial, inclusiv maşini albe cu sigla ONU pe ele, prietenii noştri sunt la bordul acestui vas", a declarat piratul Hussein, tot de la Haradere. Reuters precizează că oficialii din domeniul navigaţiei şi oficialii ONU nu au putut fi deocamdată contactaţi pentru a confirma sau infirma ştirea.
Mai multe articole despre:
captură navă piraţi somalezi