MENIU

Petrom a premiat câştigătorii concursului naţional eco-civic "Şcoala lui Andrei"

Vezi aici proiectele câştigătoare
Foto: Petrom

Petrom a premiat câştigătorii concursului naţional eco-civic "Şcoala lui Andrei" organizat în perioada 22 aprilie – 1 iunie. Locul I a fost ocupat de "Cavalerii verzi", de la Şcoala generală nr.11 din Hunedoara ce vor reda strălucirea grădinii Castelului Corvinilor.

Competiţia s-a adresat elevilor şi profesorilor tuturor celor 11.500 de şcoli generale din Romania dornici să protejeze mediul şi comunitatea în care trăiesc. Peste 4.300 de elevi, coordonaţi de 238 de profesori, au concurat pentru primul loc. Dintre cele 189 de proiecte înscrise în competitie de către elevi din toată ţara, din mediul rural şi urban, pe locul I s-a clasat proiectul  "Împreună putem proteja Grădina Castelului Corvinilor” propus de echipa "Cavalerilor Verzi" de la Şcoala generală nr. 11 din Hunedoara.

Proiectele înscrise în competiţie au fost evaluate şi votate de un juriu format din: Daniela Călugaru- reprezentant al Ministerului Educaţiei, Mona Nicolici- CSR Manager Petrom, Daciana Sârbu- europarlamentar, Aurora Liiceanu- psiholog, Sorin Mierlea – reprezentant al societăţii civile, Preşedintele Asociaţiei Nationale pentru protecţia Consumatorilor, Melania Medeleanu – jurnalist Realitatea TV, Tana Pazara – jurnalist Super Kids şi Ruxandra Pâslaru – jurnalist National Geographic Kids.  

Proiectul "Cavalerilor verzi" vrea să redea strălucirea grădinii Castelului Corvinilor, unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din sud estul Europei. Printre acţiunile propuse sunt ecologizarea şi securizarea zonei şi transformarea acesteia într-un parc cu alei şi cu spaţii special destinate activităţilor educative pentru copii. Petrom va finanţa proiectul cu 10.000 de euro.

Mai mult, Petrom va premia şcoala de pe locul I cu 15.000 de euro care vor fi folosiţi pentru amenajarea curţii şcolii şi cu becuri economice pentru 1 an. Cavalerii verzi vor pleca în tabăra educaţională “Ţara lui Andrei”, organizată de Petrom în această vară în staţiunea Durău din judeţul Neamţ.

Pe locul II s-a clasat Şcoala Generală Boiu, judeţul Mureş, cu proiectul „Agricultura ecologică- sănătate pentru pământ, sănătate pentru noi”. Echipa va primi din partea Petrom un premiu în valoare de 4.000 de euro, bani care vor fi folosiţi pentru dotarea şcolii sau amenajarea curţii, iar elevii vor primi câte o bicicleta.

Locul III a fost câştigat de două echipe: Colegiul Naţional Mihai Viteazul, Slobozia, cu proiectul „Împreună reuşim, orăşel să construim!” şi Şcoala cu clasele I - VIII din Ruginoasa, judeţul Neamţ, cu proiectul„Soare şi Sănătate”. Petrom va premia fiecare echipă de pe locul III cu 3.000 de euro pentru dotarea sau amenajarea şcolii şi cu rechizite scolare pentru elevi.

Toţi profesorii coordonatori ai echipelor câştigatoare au fost premiaţi cu laptop-uri.

Concursul „Şcoala lui Andrei” s-a desfăşurat în cadrul platformei on-line www.taraluiandrei.ro, un loc de întâlnire pentru toţi elevii şi profesorii din scolile generale din România dornici să protejeze mediul şi să sprijine comunităţile în care trăiesc.

Printre cele 189 de proiecte înscrise în concurs se regăsesc propuneri precum amenajarea unei grădini eco în cadrul şcolii, renovarea Dispensarului Comunal, reamenajarea Orăşelului Copiilor, protejarea monumentelor istorice, a parcurilor naţionale, modernizarea reţelei de iluminat a oraşului sau micşorarea pericolului alunecărilor de teren într-o zonă de risc.

Dacă vreţi să-i susţineţi sau să vă implicaţi în proiectele propuse de elevii şi profesorii din ţară, intraţi pe www.taraluiandrei.ro .