MENIU

Petre Barbu: Presa are nevoie de prezervativ

Foto: Adevărul

Aproape că-ţi vine să fugi (să te sinucizi?) numărând câţi idioţi există pe «metru pătrat de presă».

„Titus Steel a ejaculat din greşeală pe un cameraman“ este titlul unui aşa-zis comunicat de presă, difuzat în această săptămână de către oamenii de PR de la Radio 21. Sub această scârboşenie a fost promovat interviul pe care actorul de filme porno l-a acordat site-ului Radio 21, unul dintre cele mai ascultate radiouri din ţară, mai ales în rândul tinerilor. N-am urmărit câte ziare au preluat această „ejaculare jurnalistică“, dar o asemenea mostră de cretinism arată în ce mizerie a ajuns presa românească.

Aproape că-ţi vine să fugi (să te sinucizi?) numărând câţi idioţi există pe „metru pătrat de presă“ (scrisă şi audiovizuală). Teoria potrivit căreia „asta vrea publicul“ şi că aşa se câştigă audienţă nu mai ţine, oricâte argumente ar furniza managerii fandosiţi ai acestor produse de presă.

Explicaţia este una singură: atât îi duce capul. „Tabloidizarea presei“, sintagmă des utilizată de analişti când vine vorba de nivelul intelectual scăzut al programelor radio-TV şi al ziarelor, ascunde (spoieşte), în fond, un adevăr pe care ne ferim să-l pronunţăm: „imbecilizarea presei“. Pentru că presa este demult populată de mediocrităţi, pupincurişti şi proşti.

 

Citeşte mai mult în Adevărul 

Mai multe articole despre:
presă prezervativ ejaculare