MENIU

Peste o sută de persoane au fost evacuate dintr-un bloc cuprins de incendiu, în Capitală

Mai mulţi copii au fost salvaţi pe sfori din apartamente după ce blocul a fost cuprins de un incendiu
Foto: RTV

Operaţiune dramatică de salvare în cartierul Pipera din Bucureşti. Mai mulţi copii au fost salvaţi pe sfori din apartamente după ce blocul a fost cuprins de un incendiu. Cinci persoane intoxicate cu monoxid de carbon au fost evacuate, două dintre acestea fiind transportate la spital cu răni uşoare, conform unor surse oficiale din ISU.

Cele două persoane transportate la Spitalul Grigore Alexandrescu sunt copii, au spus sursele. Copiii care riscau să piară în flăcări au fost salvaţi de un tânăr. I-a legat cu sfori astfel încât să nu se asfixieze şi i-a coborât la parter. Vecinii spun că este bolnav psihic. În nebunia creată a fost singurul suficient de lucid încât să-i salveze pe bebeluşi. Celorlalte trei li s-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului.

Pentru stingerea incendiului s-a intervenit cu două maşini cu apă şi două autoscări, fiind prezente, totodată, şi patru ambulanţe SMURD.

Se pare că incendiul ar izbucnit după ce unul dintre copii ar fi dat foc unor hârtii, au spus aceleaşi surse.

Oamenii care stau în acest bloc dau vina pe Primăria sectorului 2 pentru că nu le oferă un container de gunoi. Ei se plang si de faptul ca le lipseste curentul electric. Dacă ar fi posibil, ar vrea ca statul să le dea şi nişte locuinţe mai bune. 

Mai multe articole despre:
pompieri spital incendiu capitală