MENIU

Peste 90% dintre elevii care au susţinut teza unică la istorie sau geografie au luat note peste 5

Foto: RTV

Peste 90% dintre elevii claselor a VIII-a care au susţinut ultima probă din cardul tezelor cu subiect unic au luat note peste 5, mai exact 92,49% dintre cei care au ales să dea examen la geografie şi 96,24% dintre candidaţii de la istorie, a anunţat Ministerul Educaţiei.

La teza la geografie, procente mari de promovabilitate s-au obţinut în judeţele Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Suceava, Bacău, Vrancea, Botoşani şi Olt.

Dintre cei 139.936 de candidaţi, reprezentând 96,75% din elevii claselor a VIII-a înscrişi la examenul de geografie, 26.932 au obţinut nota maximă 10. Cele mai multe note sub cinci s-au luat în judeţele Ilfov şi Hunedoara (aproximativ 12%).

La teza la istorie au participat 62.521 de elevi, adică 97,12% dintre cei înscrişi. Dintre ei, 16.750 au luat nota 10, cei mai mulţi în judeţele Mehedinţi şi Sălaj.
La polul opus se află judeţele Iaşi şi Alba, cu cele mai multe note sub cinci(aproximativ 8%).

Media obţinută la tezele cu subiect unic va fi luată în calcul la admiterea la liceu. Astfel, potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educaţiei, elevii vor fi admişi la liceu fără examen, ţinându-se cont de media generală a notelor obţinute la tezele cu subiect unic, care are o pondere de 50 la sută din nota finală, şi de media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are tot o pondere de 50 la sută din nota finală.
Mai multe articole despre:
elevi istorie note geografie teza unică