MENIU

Peste 80 de hectare de vegetaţie au fost afectate de o invazie de lăcuste în judeţul Sibiu

Foto: scienceline.ro

Peste 80 de hectare de vegetaţie din zona Copşa Mică au fost invadate de lăcuste, Direcţia Agricolă a judeţului Sibiu fiind nevoită să apeleze la aviaţie pentru a împrăştia insecticide, a declarat luni Adriana Iliu, reprezentant al Direcţiei Agricole.

"Primii dăunători i-am depistat în urmă cu o săptămână, când am intervenit cu tratament fitosanitar prin mijloace mecanice terestre, acolo unde s-a putut. Dar, având în vedere configuraţia terenului, era necesar să apelăm la aviaţia utilitară, deoarece arealul de răspândire este de aproximativ 80 de hectare", a declarat Adriana Iliu.

Reprezentanţii Direcţiei Agricole susţin că până în prezent nu au fost constatate pagube în culturile agricole. "Dăunătorul a consumat doar vegetaţia din zonă, care este specifică, de papură şi trestie, pe care o consumă cu plăcere. În aceste condiţii, Direcţia Agricolă Sibiu şi Primăria Copşa Mică au apelat la o societate de aviaţie utilitară din Oradea, care a efectuat tratament fitosanitar pe o suprafaţă de 110 hectare".

Adriana Iliu susţine că lăcustele pot să producă pagube însemnate în culturile agricole.