MENIU

Peste 3.000 de sindicalişti din Giurgiu au fost în grevă japoneză

Foto: RTV

Aproximativ 3.100 de sindicalişti ai Cartel Alfa Giurgiu au fost în grevă japoneză până la ora 15.00, a declarat, liderul filialei judeţene, Gheorghe Ene, printre cei care au participat la protest fiind şi 170 de angajaţi ai Penitenciarului Giurgiu.

La Penitenciarul Giurgiu, 170 de angajaţi au fost vineri în grevă japoneză, în semn de solidaritate cu sindicatele afiliate Cartel Alfa. Preşedintele Sindicatului Fraternitatea Giurgiu, Adrian Comoreanu, a declarat, vineri, că 170 de angajaţi ai penitenciarului au purtat dimineaţă banderole de culoare neagră.

Vicepreşedintele Sindicatului Fraternitatea Giurgiu, afiliat Cartel Alfa, Ionuţ Mogâldea, declara, joi, că printre nemulţumirile sindicaliştilor din Penitenciar se numără subfinanţarea sistemului. "În primul rând, protestăm faţă de subfinanţarea sistemului penitenciarelor, doar Penitenciarul Giurgiu are la acest moment datorii către furnizori de 9,2 miliarde de lei. S-ar putea să ne trezim că ne taie lumina, gândiţi-vă că noi lucrăm în nişte condiţii speciale. În plus, protestăm şi pentru unele drepturi salariale pe care angajaţii nu şi le-au mai luat de multă vreme", spunea Mogâldea.

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa, prin toate sindicatele afiliate la federaţiile profesionale din cadrul organizaţiei, a desfăşurat vineri o grevă la nivel naţional. Greva se înscrie în programul de acţiuni sindicale stabilit de Cartel Alfa la începutul lunii mai şi va fi urmată de un miting şi un marş de protest care vor fi organizate la Bucureşti.