MENIU

Peste 25.000 de locuitori din Moineşti nu au apă la robinete

Foto: Realitatea TV

Cu cât datoriile sunt mai mari cu atât apa este mai puţină. 25.000 de locuitori din Moineşti primesc apă cu porţia. Şi asta din cauza datoriilor de peste 26 de miliarde de lei vechi pe care Consiliul Local le are către Apa Serv. La fel stau lucrurile şi în Sibiu unde peste 2.000 de persoane nu au apă potabilă.

La robinetele locuitorilor din Moineşti curge apă cu program redus. Trei ore dimineaţa şi trei seara. Oamenii se trezesc cu noaptea în cap pentru a aduna apă. Altfel sunt nevoiţi să o care de la câţiva kilometri distanţă.

În acestă situaţie s-a ajuns din cauza datoriilor de peste 26 miliarde de lei vechi pe care Consiliul Local Moineşti le are către societatea de distribuţie a apei. Conducerea Apa Serv spune că robinetele vor rămâne închise până când se va ajunge la o înţelegere cu Consiliul Local.

Cu datorii mari se confruntă şi locuitorii din Sibiu. 100 de familii au fost debranşate într-o singură zi la reţeaua de apă. Debranşările vor continua dacă restul asociaţiilor datornice nu-şi achită restanţele. 2.000 de locuitori din Sibiu nu au apă la robinete.

 

Mai multe articole despre:
apă datorii debranşare robinete Moineşti