MENIU

Peste 200 de elevi din Boldu îngheaţă de frig în şcoală, în lipsa centralei termice

Foto: RTV

Peste 200 de elevi din Boldu, judeţul Buzău, stau în clase cu mănuşi, căciuli şi haine groase. Temperatura în şcoală nu depăşeşte 10 grade Celsius. Asta pentru că firma care trebuia să monteze centrala termică a înterupt lucrările din cauză că nu şi-a primit banii. De trei luni, la începutul fiecărei ore, copiii fac câteva exerciţii de încălzire, ca să nu îngheţe.

De când a venit frigul, copiii din Boldu tremură în clase. Conducerea şcolii a cumpărat câteva calorifere electrice, dar acestea nu fac faţă frigului.

Proiectul de reabilitare a şcolii din Boldu a fost iniţiat de inspectoratul şcolar şi finanţat direct de guvern. Firma constructoare s-a încadrat în buget, însă a renunţat la lucrări în momentul în care datoriile pe care le avea de recuperat au depăşit 350.000 de lei. A rămas nemontată tocmai centrala termică.

"Constructorul a invocat faptul că nu poate termina lucrarea fiindcă nu au fost plătite sumele integral. Lucrul acesta este real", a declarat Paul Negoiţă, inspector general adjunct IŞJ Buzău.

"A fost o iniţiativă a fostului guvern, o iniţiativă de apreciat, dar spre final, 8 luni de zile, noi nu am primit niciun ban", a precizat Marian Mărgărit, primar Boldu.

Singura speranţă a profesorilor, elevilor şi autorităţilor locale este ca bugetul pe 2009 al Ministerului Educaţiei să aibă suficienţi bani şi pentru terminarea lucrărilor de la şcoala din Boldu.