MENIU

Peste 2.000 de oameni au protestat, în Capitală, faţă de implantarea de cipuri în protezele medicale

Foto: sabin.ro

Manifestaţie cu peste 2000 de persoane în Piaţa Universităţii şi pe Dealul Mitropoliei din Bucureşti. O Hotărâre de Guvern care reglementează folosirea protezelor medicale a stârnit un protest de amploare. Oamenii cred că, de fapt, actul normativ a fost emis ca să le permită autoritărităţilor să implanteze în corpul uman cip-uri de localizare.

Peste 300 de oameni s-au strâns în Piaţa Universităţii din Capitală ca să protesteze împotriva implanturilor de cipuri în corpul omenesc. Oamenii au plecat în marş către Dealul Mitropoliei, unde, într-un final, s-au strâns peste 2.000 de participanţi.

"Pe 25 februarie 2009, Guvernul Boc a hotărât în numele cetăţenilor români, fără să-i consulte, că în România trebuie să introducem cipurile biometrice în corpul omenesc", a spus unul dintre participanţii la manifestaţie. "Eu nu-mi doresc să fiu pus sub urmărire. Ăsta este un dispozitiv care prin unde radio poate fi interceptat", a completat o altă persoană.

Guvernul a emis, la finalul lunii ianuarie, o hotărâre care reglementează autorizarea şi folosirea dispozitivelor medicale implantabile active. Este vorba despre orice dispozitiv care este introdus în corpul uman prin intervenţie chirurgicală şi care rămâne în organism după operaţie. Legea transpune o directivă europeană ce datează din 1990. 

Citeşte şi Apocalipsa după români: Protest faţă de paşapoartele biometrice

 

Mai multe articole despre:
guvern protest capitală proteze cip