MENIU

Peste 1.000 de victime ale cutremurului din Abruzzo au protestat la Roma

Foto: flickr.com

Peste 1.000 de persoane rămase fără adăpost în urma seismului din Abruzzo, din 6 aprilie, care s-a soldat cu aproape 300 de morţi, au manifestat la Roma pentru a-şi exprima nemulţumirea că şeful Guvernului, Silvio Berlusconi, nu şi-a respectat promisiunile.

Circa 1.500 de persoane, potrivit poliţiei, au manifestat pentru scurt timp pe străzile din centrul capitalei italiene, înainte de a merge în faţa Camerei Deputaţilor, care examina în acel moment măsurile pentru ajutarea populaţiei din această regiune şi pentru reconstrucţie.

"Puternici şi blânzi, da, proşti, nu. 100% reconstrucţie, transparenţă, participare", scria pe o pancartă, referire la declaraţiile lui Berlusconi, care a vorbit despre forţa şi blândeţea populaţiei din Abruzzo.

Manifestanţii, mulţi cu căşti de protecţie galbene pe cap, au ridicat trei corturi în faţa Camerei Deputaţilor, cu o pancartă: "Luaţi-o drept un weekend de camping". Şeful Guvernului le-a dat acest sfat celor 6.000 de persoane rămase fără adăpost, în timpul uneia dintre vizitele sale în zona distrusă de cutremur.

La manifestaţie au participat şi mai mulţi primari ai comunelor afectate, printre care Dionisio Ciuffini, primar al localităţii Castelvecchio, care cere "mai multe ajutoare pentru cei fără adăpost şi măsuri puternice pentru relansarea economiei" regiunii.

Circa 1.000 de clădiri au fost distruse sau avariate de cutremur.
Mai multe articole despre:
cutremur protest Roma victime Abruzzo