MENIU

Persoanele de la sediul Naftogaz sunt anchetatori ai serviciilor ucrainene de securitate

Foto: blog.kievukraine.info

Serviciile ucrainene de securitate, SBU, au anunţat miercuri că forţele lor au pătruns în sediul companiei energetice Naftogaz, în cadrul unei investigaţii penale.

"O investigaţie obişnuită are loc în acest moment", a declarat purtătoarea de cuvânt a SBU, Marina Ostapenko, adăugând că nu înţelege de ce se face atât de mult caz de incident.

"Este un grup de investigaţie, nu mascaţi. Nu îi credeţi pe cei de Naftogaz, dacă vă spun că nu au fost anunţaţi de operaţiune. Toată lumea ştia că va veni un grup de anchetatori pentru a confisca nişte documente. Tot ce se întâmplă este în cadrul legii", a adăugat ea.

Înainte de acest anunţ, nu se ştia cine sunt cei 20 de oameni cu cagule şi îmbrăcaţi în uniforme de camuflaj care, potrivit purtătorului de cuvânt al Naftogaz, au forţat miercuri intrarea în sediul companiei, din centrul Kievului.

"Se află în faţa biroului directorului adjunct al Naftogaz, Igor Didenko", a declarat purtătorul de cuvânt Valentin Zemlinski, citat de AFP, precizând că nu ştie ce urmăresc aceştia.

Bărbaţii "nu au arătat documente" la intrarea în clădire şi au bruscat personalul de securitate. "În acest moment de află la etajul trei, unde se află birourile conducerii", a spus Zemlianski.

Serviciile de securitate ucrainene sunt subordonate preşedintelui Viktor Iuşcenko, aflat în conflict cu premierul Iulia Timoşenko, aflată în prezent la Paris.

Mai multe articole despre:
Kiev sediu Naftogaz