MENIU

Persoanele care au intrat în contact cu femeia diagnosticată cu noua gripă vor fi testate medical

Persoanele care au intrat în contact cu femeia în vârstă de 30 de ani, diagnosticată cu noua gripă de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi găsite prin direcţiile de sănătate publică, iar echipele de epidemiologi le vor duce la secţiile de boli infecţioase, pentru recoltarea de probe medicale.

"Avem datele de identificare ale persoanelor cu care a intrat femeia în contact şi le vom trimite către direcţiile de sănătate publică, pentru a afla şi domiciliul acestora. Echipele de epidemiologie se vor deplasa la domiciliile acestor persoane, unde îi vor consulta. Persoanele vor fi duse, apoi, în secţiile de boli infecţioase, unde li se vor recolta probele ce vor fi analizate la Institutul Cantacuzino", a precizat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.
Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, recoltarea probelor va consta într-un exudat faringian.

Bazac a mai precizat că ancheta epidemiologică de depistare a persoanelor care au intrat în contact cu femeia a început marţi seara, la ora 23.00. Ministrul a spus că pentru găsirea şi verificarea stării de sănătate a "contacţilor" femeii, autorităţile române vor colabora inclusiv cu Ambasada SUA la Bucureşti.

Femeia de 30 de ani suspectă de gripă porcină, internată în prezent la Institutul "Matei Balş", spune că a intrat în contact, în ultimele zile, cu 40 de persoane, a mai precizat ministrul Sănătăţii.