MENIU

Pensiunile și hotelurile de pe Valea Oltului oferă cazare la prețuri mici

Foto: panoramio.com
O cameră de patru stele costă 170 de lei, cu mic dejun inclus

Valea Oltului îţi oferă din toate şi nu câte puţin, ci dimpotrivă, din plin. Sunt zeci de trasee montane, pensiuni şi hoteluri la tot pasul, iar preţurile sunt printre cele mai mici din ţară.

Piscurile semețe, îmbrăcate în păduri dese de brad și apele Oltului care au săpat adânc în stâncă ne anunță că am ajuns în inima muntelui. Munții Coziei sunt cei mai spectaculoși din zonă, mai ales că în zare ni se arată mândru vârful cel mai înalt. Așa că nu stăm pe gânduri și pornim pe un drum de țară să cucerim înălțimile. Hârtoapele sunt la tot pasul, căci e drum forestier, dar este practicabil și asta este tot ce contează. Ne adâncim cât mai mult în pădure, iar soarele se mai zărește timid printre luminișul des. Se simte deja aerul rece de munte și uităm imediat de căldura înăbuşitoare pe care am lăsat-o în urmă. După o oră, ni se deschide în fața ochilor o priveliște amețitoare.

Abia după 20 de kilometri muntele ni se înfățișază în toată spledoarea sa. Crestele împădurite par că se unesc cu cerul, cât vezi în jur numai păduri de brad, iar liniștea este tulburată doar de adierea vântului.

După două ore de umblat, ni se face o foame de lup, așa că pornim repejor spre poalele muntelui.

Ne-am propus să vă arătăm  și am reușit: cel mai înalt vârf din zonă, muntele Cozia, care are 1660 de metri. Noi am făcut traseul cu mașina în 3 ore, dacă vreți drumeție trebuie să vă rezervați întreaga zi. Și ce merge mai bine după o asemenea drumeție, dacă nu o masă bună. Așa că plecăm în căutarea unui restaurant.

Și iată-ne ajunși după câteva ore de mers și la mult visata masă. Pește cu mămăliguță, ficăței cu brânză și mămăligă sau o ciorbă de văcuță. În toată zona găsiți restaurante unde se mănâncă românește. Iar o porție nu costă mai mult de 20 de lei.

Găsim repede și cazare.

Unde mai găsești camere duble de patru stele la prețuri sub 200 de lei? Acesta este unul dintre avantajele Văii Oltului. Prețurile sunt foarte mici. Așa arată o cameră de patru stele care costă 170 de lei, cu mic dejun inclus.

A doua zi, dis de dimineață încercăm și micul dejun. O masă bogată şi de această dată, care ne face dimineaţa mai frumoasă. Abia acum avem timp să admirăm și piesa de rezistență a pensiunii.

Chiar dacă ne aflăm la munte și la mare căutare sunt drumețiile, la pensiuni de patru stele găsiți și piscine. Așadar, vă puteți răcori dimineața sau seara, după un traseu pe munte.

Concluzia. Prețuri mici, peisaje de vis, pensiuni cochete și curate, servicii bune. Motive suficiente să mai zăbovim puțin prin părțile locului. Căci multe altele mai sunt de descoperit.