MENIU

Penitenciarul Târgu Mureş a eliberat şase din cei 14 inculpaţi din dosarul permiselor

Foto: transilvaniaexpres.ro

Penitenciarul Târgu Mureş a eliberat 6 din cei 14 inculpaţi deţinuţi în dosarul permiselor, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus punerea de îndată în libertate a acestora, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare. Ceilalţi opt urmează a fi eliberaţi, la rândul lor, din Penitenciar.

Instanţa din Târgu Mureş a verificat tardiv legalitatea măsurii arestării preventive pentru inculpaţii din dosar, motiv pentru care Înalta Curte ar fi admis recursurile unora dintre arestaţi, a declarat pentru NewsIn Gheorghiţă Mateuţ, avocatul unuia dintre inculpaţi.

Avocatul a explicat, pentru NewsIn, că, după ce inculpaţii sunt trimişi în judecată, instanţa are obligaţia ca, o dată la 60 de zile să verifice legalitatea şi temeinicia arestării preventive. Numai că, în cazul celor arestaţi în dosarul permiselor din Argeş, Curtea de Apel Târgu Mureş a depăşit termenul legal cu 2 zile, ceea ce presupune implicit încetarea de drept a măsurii preventive. Acest argument a fost susţinut de Gheorghiţă Mateuţ în faţa magistraţilor instanţei supreme, care a admis recursurile a 14 inculpaţi şi a dispus punerea în libertate de îndată.

Mai multe persoane din lotul arestaţilor în dosarul permiselor Argeş au făcut recurs împotriva prelungirii măsurii arestării preventive în acest caz şi au câştigat.

În arest vor rămâne, însă, Aurelian Rădoi şi Virgil Ioniţă, subofiţeri, Paul Mandu, inginer de sistem, şi  Eduard Constantin Dumitrescu, Florin Mircea Silveanu şi Marius Epure.