MENIU

Penitenciarul cu regim închis din Târgu Mureş se transformă în Centru de detenţie pentru minori

Foto: europafm.ro

Directorul Penitenciarului cu regim închis Târgu Mureş, Mihai Hăbălău, a declarat luni că instituţia a intrat în reorganizare şi se va transforma în Centru de detenţie pentru minori şi tineri.

Vârsta deţinuţilor de aici nu va depăşi 21 de ani, ceilalţi urmând să fie încarceraţi la mai multe penitenciare din ţară. "Pentru investiţii am făcut solicitări pentru finanţare la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, iar o parte din costuri va fi acoperită de munca deţinuţilor. Dacă numărul persoanelor private de libertate va fi mai mic de 200 se va putea amenaja şi o sală de mese. La această oră ei mănâncă în celule", a declarat Hăbălău.

Acesta a precizat că Penitenciarul din Tg. Mureş are un deficit de personal, că există 45 de posturi neocupate pentru care a făcut numeroase demersuri să fie finanţate. Directorul instituţiei a mai adăugat că, după ce va funcţiona în regim de centru pentru minori, va trebui consolidat şi departamentul de şcolarizare şi formare profesională.

Pentru deţinuţi se vor face atât clase primare, cât şi gimnaziale, dar se intenţionează şi amenajarea unui teren de sport şi cluburi unde să se desfăşoare activităţi de reeducare. În prezent, în Penitenciar sunt încarceraţi aproape 500 de deţinuţi.
Mai multe articole despre:
penitenciar Târgu Mureş