MENIU

Pelicula "Amintiri din Epoca de Aur" a fost bine primită de publicul de la Cannes

Foto: polirom.ro

"Amintiri din Epoca de Aur", colajul de filme scurte regizate, printre alţii, de Hanno Höfer şi Cristian Mungiu, a fost bine primit de publicul aflat în sală la premiera de marţi, la Festivalul de la Cannes.

"Publicul a reacţionat bine. Nu ştiu să vă spun acum dacă vom câştiga. Acesta este un lucru care mă interesează, dar nu mă preocupă momentan", a spus Höfer, la câteva minute după terminarea proiecţiei.

Alături de Hanno Höfer şi Cristian Mungiu, ceilalalţi regizori care au contribuit la această peliculă sunt Oana Uricaru, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu.

Fiecare film al "Amintirilor din Epoca de Aur" prezintă o poveste legată de România ceauşistă, prin ochii unor personaje "racolate" din rândul oamenilor obişnuiţi.

Reprezentanţii Mobrafilms, producătorul peliculei, au declarat, marţi, că drepturile de difuzare în Franţa au fost cumpărate de distribuitorul francez Le Pacte şi se poartă discuţii cu alţi distribuitori pentru alte pieţe.

Drepturile de difuzare în SUA a peliculei "Amintiri din Epoca de Aur", unde filmul va rula din 2010, au fost deja cumpărate de distribuitorul independent IFC Films înainte de intrarea în competiţie. "Amintiri din Epoca de Aur", va avea premiera în România pe 29 mai, în deschiderea Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Tot la categoria Un Certain Regard concurează şi filmul "Poliţist, adjectiv", regizat de Corneliu Porumboiu, care a avut premiera la Cannes vineri. Şi filmul acesta a fost apreciat de publicul aflat în sală la premiera de vineri, din cadrul Festivalului de la Cannes, după cum a mărturisit, regizorul.

Printre celelalte filme care vor concura la categoria Un Certain Regard se numără "Mother", regizat de Bong Joon-ho, "Irene", regizat de Alain Cabalier, "Demain des l'aube" al lui Denis Derecourt, "Le Pere de mes enfants" de Mia Hansen-Love, "Tales in the darkness" de Nikolay Khomeriki, "Eyes wide open" al Paulei Weimen-Kelman, "Samson et Delilah" de Warwick Thornton, "The Silent army" de Jean Van De Velde şi "Air doll" de Hirokazu Koreeda.

Tot marţi a avut premiera la Cannes ultimul film regizat de spaniolul Pedro Almodovar, "Los Abrazos rotos" ("Broken Embraces"), cu Penelope Cruz, Jose Luis Gomez, Lluis Homar şi Ruben Ochandiano în distribuţie. Pelicula, care este în competiţie pentru marele premiu al festivalului, Palme d'Or, prezintă povestea unui bărbat care şi-a pierdut, în urma unui accident de maşină, vederea, dar şi pe femeia vieţii lui, Lena. Este o poveste despre dragoste dominată de fatalitate, gelozie şi trădare.

Cea de-a 62-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes a fost deschisă oficial miercuri seara şi se va încheia pe 24 mai.