MENIU

Pedeapsa capitală, pro şi contra

Foto: REALITATEA.NET

Să nu ucizi, spune legea creştină. Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte, spune o altă lege străveche. "Oamenii care omoară oameni se numesc criminali; dar cum se numesc oamenii care omoară criminali?" spune Liviu Mihaiu.

Cum procedăm cu criminalii? Duminică seara, Guvernatorul Mihaiu a dezbătut alături de un criminalist, un istoric şi un antropolog argumentele pro şi contra pedepsei capitale. O întrebare fără moarte într-o ţară care nu reuşeşte să trăiască normal.

Show-ul a fost transmis în direct pe Realitatea TV şi pe guvernatorul.ro.

Tot pe net, telespectatorii au putut să intervină cu comentarii, inclusiv video, în orice moment şi au putut răspunde la sondajul săptămânii: "Aţi fi de acord cu reintroducerea pedepsei cu moartea?"

Liviu Mihaiu a avut trei invitaţi în prima parte a emisiunii: Dan Antonescu, fost comisar şef la Serviciul de Omoruri din Poliţia Capitalei, cel care l-a capturat pe celebrul criminal grec Konstantinos Passaris; Adrian Majuru, scriitor, istoric si doctor în geografia umană. "Trăim într-o ţară anormală, unde eforturile, în loc să se concretizeze în sancţionarea ilegalităţilor, se cheltuiesc în impunerea unei normalităţi", spune el.

Cel de-al treilea invitat a fost un alt intelectual de cinste, unul sexy chiar, dacă ne luăm după medalia de bronz obţinută în topul Academiei Caţavencu: Mugur Ciumăgeanu, psihoterapeut şi antropolog, coordonator al Centrului Naţional de Sănătate Mintală.