MENIU

Pe DN1, zona Buşteni, s-a circulat în coloană

Foto: agatatravel.ro

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul rutier s-a intensificat. În zona Buşteni s-a circulat în coloană, în afară de numărul mare de vehicule, explicaţia fiind trecerile pentru pietoni, folosite frecvent.

Ca în fiecare sfârşit de săptămână, Serviciul Poliţiei Rutiere Prahova a luat măsuri de suplimentare a efectivelor, agenţii acţionând cu precădere în zona trecerilor pentru pietoni şi a principalelor intersecţii, în vederea fluidizării circulaţiei.

Pentru evitarea aglomeraţiei, poliţia recomandă conducătorilor auto să folosească ruta DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele – Braşov.

Sute de turişti au fost aşteptaţi, începând de joi şi până astăzi, la Buşteni, la Serbările Zăpezii

Iubitorii muntelui se pot bucura de concursuri sportive, concerte şi focuri de artificii, iar atracţia o constituie etapa a patra a Cupei Mondiale de escaladă pe gheaţă.

"Serbările Zăpezii au debutat cu un concurs de schi - Cupa Buştenarului - ajuns la ediţia a doua. La această competiţie participă numai buştenari, (...) va fi premiat cel mai tânăr, cel mai vârstnic participant", a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Buşteni, Vlad Dinu.

El a adăugat că atracţia Serbărilor o constituie, însă, etapa a patra a Cupei Mondiale de escaladă pe gheaţă dar şi concursul de duminică pentru stabilirea unui nou record mondial de viteză la căţărarea pe gheaţă.

Peste 50 de atleţi de renume mondial şi-au anunţat prezenţa la competiţia din weekend, dotată cu premii în valoare de 18.000 de euro. 

Vineri la Buşteni s-a dat startul Cupei Mondiale la Escaladă pe Gheaţă

70 dintre cei mai buni căţărători din lume s-au străduit să urce pe cel mai dificil traseu de pe pârtia Kalinderu. Mulţi au încercat, dar puţini au reuşit să treacă de prima probă. 

Trei români au luat startul în comeptiţie, dar niciunul nu a reuşit să facă faţă primului test. Favoriţi sunt sportivii din Austria şi Rusia, dar şi pentru ei probele de la Buşteni au fost foarte dificile. Sportivii care au reuşit să treacă testul de dificultate au concurat vineri seară la viteză, unde au trebuit să escaladeze un perete de gheaţă de peste 16 metri.