MENIU

PD-L i-a cerut lui Mircea Geoană să demisioneze din funcţia de preşedinte al Senatului

foto: NewsIN

PD-L i-a cerut lui Mircea Geoană să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului şi să nu folosească resursele publice care decurg din această funcţie.

PD-L arată într-un comunicat remis marţi că "înţelege poziţia ingrată" în care se află Mircea Geoană, aceea de preşedinte al Senatului şi de candidat la preşedinţie. Din acest motiv, PD-L îl suspectează că "foloseşte facilităţile funcţiei sale publice în scop electoral".

În comunicat, Partidul Democrat Liberal scrie că aşteaptă de la "candidatul PSD Mircea Geoană să dea dovadă de responsabilitate, respectiv să nu folosească resursele publice care decurg din funcţia de preşedinte al Senatului în campania electorală în care s-a angajat de luni de zile şi să-şi dea demisia din funcţia publică pe care o deţine".

PD-L reaminteşte că  Institutul de Politici Publice "s-a sesizat deja asupra acestui aspect, sugerându-i candidatului PSD la alegerile prezidenţiale să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului"

În acelaşi comunicat, PD-L menţionează că reprezentanţii PNL şi UDMR care şi-au anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al României, şi-au prezentat demisia din funcţiile deţinute în ierarhia Parlamentului. 

Vezi şi Campanie la limita legalităţii: Mircea Geoană, preşedinte - pe cărţi poştale PSD

Geoană despre solicitarea PD-L: "Politicianisme!"