MENIU

PD-L cere suspendarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului

Foto: NewsIn

PD-L va sesiza CCR în legătură cu votul lui Mircea Geoană din Biroul Permanent şi cere suspendarea acestuia de la şefia Senatului pentru 30 de zile. PD-L îl acuză pe Mircea Geoană că ar fi încălcat regulamentul şedinţelor.

"Grupul parlamentar al PD-L a sesizat Curtea Constituţională privitor la votul dublu dat de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, în şedinţa Birourilor permanente reunite din 7 octombrie", se arată în comunicatul PD-L. Democrat-liberalii sesizează CCR pentru constatarea neconstituţionalităţii prevederilor articolului 40 din Regulamentul şedinţelor comune care stipulează că în caz de paritate de voturi, votul preşedintelui care conduce lucrările şedinţei comune este decisiv, iar preşedinţii celor două camere îşi exercită votul după exprimarea voinţei tuturor deputaţilor şi senatorilor.

PD-L mai cere Biroului Permanent  al Senatului şi sancţionarea disciplinară a lui Geoană  pentru încălcarea Regulamentului, sancţiune în conformitate cu art 53 lit. f din Legea statutului senatorului şi deputatului, de altfel acelaşi articol invocat de PSD şi PNL pentru sancţionarea preşedintelui Camerei, Roberta Anastase. Articolul respectiv prevede interzicerea de a participa la lucrările plenului pe o perioadă de 30 de zile.

Roberta Ananstase a anunţat săptămâna trecută că în urma amânării discuţiilor în Birourile permanente pe tema asumării Guvernului a Legii pensiilor "pentru a nu se ajunge la modificarea pensiilor parlamentare", senatorii PD-L vor sesiza Comisia juridică cerând suspendarea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului. Motivul invocat de democrat-liberali este faptul că Geoană "şi-a exprimat votul de două ori în Biroul Permanent, plus că a supus la vot o propunere care este neregulamentară".