MENIU

PD-L caută înlocuitor pentru Monica Iacob-Ridzi

foto: NewsIN

Conducerea democrat-liberalilor intenţionează să o înlocuiască din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului pe Monica Iacob-Ridzi, indiferent dacă DNA va decide începerea urmăririi penale, în intenţia de a atenua deficitul de imagine încasat de partid în timpul scandalului "Zilele Tineretului".

Conform unor surse din PD-L, liderii partidului sunt hotărâţi să găsească un înlocuitor pentru Monica Iacob-Ridzi, chiar şi în eventualitatea în care procurorii de la DNA nu vor cere începerea urmăririi penale împotriva ministrului Tineretului şi Sportului.

Principalul motiv este că scandalul legat de finanţarea Zilei Tineretului a adus prejudicii prea mari de imagine partidului, iar păstrarea în funcţie a ministrului nu ar rezolva această problemă. "Problema este cum a gestionat cazul Monica. Dacă e să căutăm şi în alte ministere cazuri de astea, s-ar putea să găsim lucruri mult mai grave. Acum ea plăteşte pentru incompetenţa unor subalterni", a declarat, pentru NewsIn, un democrat-liberal. Conform aceloraşi surse, este greu de crezut că DNA nu va cere avizul pentru declanşarea urmăririi penale.

În privinţa procedurii de înlocuire a ministrului, democrat-liberalii ar prefera ca Iacob-Ridzi să demisioneze singură, fără a-l pune pe preşedintele Traian Băsescu în postura de a fi nevoit să o suspende din funcţie.

De altfel, un democrat-liberal susţine că lideri ai partidului s-au consultat deja cu şeful statului pe acest subiect, toţi fiind de părere că se impune o nouă numire în fruntea ministerului. Există deja o variantă de înlocuire, numele vehiculat fiind cel al lui Octavian Bellu. "A fost şi consilier prezidenţial, este un om serios şi în cazuri de astea va sufla şi de zece ori în iaurt înainte de a lua o decizie", a afirmat un democrat-liberal.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat, pe 30 iunie, la finalul audierii sale de către Comisia parlamentară de anchetă, că-şi va da demisia dacă se va începe urmărirea sa penală, că nu se va ascunde aşa cum fac alţi oameni politici şi că va răspunde în faţa electoratului. "Am spus. Dacă se va considera că sunt vinovată, voi răspunde în faţa justiţiei şi bineînţeles în faţa electoratului. Cu siguranţă voi demisiona dacă se va începe urmărirea penală în ceea ce mă priveşte. Nu fug de răspundere şi nu am de gând să mă ascund aşa cum fac alţi oameni politici", a precizat Ridzi, întrebată dacă va demisiona în cazul în care ancheta va arăta că şi ea este vinovată.

VEZI ŞI Cotidianul.ro strânge semnături pentru demisia Monicăi Iacob Ridzi 

Mai multe articole despre:
demisie Monica Iacob Ridzi breaking news