MENIU

Paznicul unei şcoli din Amsterdam a fost înjunghiat mortal

Foto: bloombiz.ro

Un paznic a fost înjunghiat mortal marţi în curtea comună a trei şcoli primare din sudul Amsterdamului de către un bărbat care a fugit după atac, a anunţat o sursă din poliţie.

"Se pare că niciun copil nu a fost în pericol, deşi mulţi se aflau în curte la momentul incidentului", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Amsterdam, Rob van der Veen.

Elevii au rămas în şcoli până la sfârşitul cursurilor, care nu au fost întrerupte, a explicat directorul şcolii Willemspark, John van der Woning, într-o scrisoare adresată părinţilor copiilor şi citată de agenţia olandeză de presă ANP.

Victima, care a fost omorâtă în jurul orei locale 12.30 (13.30 ora României), locuieşte în Amsterdam şi are 69 de ani, a precizat poliţia într-un comunicat. "El se ocupa de supravegherea copiilor", a explicat un alt purtător de cuvânt al poliţiei din Amsterdam, Arnout Aben.

"Autorul (atacului - n.red.) este căutat în continuare", a subliniat Rob van der Veen, potrivit căruia mobilul crimei nu a fost stabilit încă. "Suntem în curs de audiere a martorilor şi de vizionare a imaginilor surprinse de camerele de filmat", a adăugat el.

Curtea comună a şcolilor Willemspark, Montessori şi Dalton nu este protejată de niciun gard, a spus o angajată de la Montessori.

Mai multe articole despre:
şcoală asasinat poliţie Amsterdam