MENIU

Patru turişti rătăciţi în Munţii Siriu au fost găsiţi la o stână părăsită

Foto: xplorio.ro

Patru turişti care s-au rătăcit pe 6 iunie în masivul Siriu, din judeţul Buzău, au fost găsiţi de jandarmii montani la o stână părăsită, unde s-au refugiat peste noapte.

"Jandarmii i-au găsit pe cei  patru tineri, doi băieţi şi două fete, la o fostă stână din masivul Siriu. Din fericire, sunt  teferi. Au avut inspiraţia să caute un adăpost în afara pădurii, unde se ştie că sunt foarte multe animale sălbatice - mistreţi, urşi şi chiar râşi. Le-au spus jandarmilor că accidental s-au separat de restul grupului", a declarat căpitanul Ciprian Ene, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Buzău. 

Tinerii făceau parte dintr-un grup de 12 turişti din Buzău şi Ilfov care vizitau Lacul Vulturilor, obiectiv turistic de pe creasta masivului Siriu unde se ajunge după cel puţin cinci ore de mers pe jos.

Pe 6 iunie, în jurul orei 22.15, o tânără a sesizat dispecerul de serviciu, sunând la numărul unic de urgenţă, că patru turişti s-au rătăcit în Munţii Siriului. Aceasta a anunţat că cei patru, doi bărbaţi şi două femei care faceau parte din grupul lor, au urcat la Lacul Vulturilor, dar au pierdut contactul cu grupul.

Echipaje de jandarmi montani din cadrul Postului Nehoiu au început căutările în jurul orei 23.00, pe traseul turistic Siriu - Lacul Vulturilor, precum şi în zona Masivului Siriu şi Lacul Vulturilor.

Traseul montan care include obiectivul turistic Lacul Vulturilor are o lungime de aproximativ 15 kilometri şi se parcurge în condiţii meteo normale în aproximativ cinci ore.