MENIU

Patru romi din Ungaria au fost atacaţi cu o lamă în timp ce dormeau

Foto: javno.com

Patru membri ai unei familii de romi au fost atacaţi în somn şi răniţi cu o lamă în locuinţa lor din Abadszalok, estul Ungariei, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Agresorul, un localnic în vârstă de 46 de ani, care a intrat pe fereastră, "a fost arestat şi va fi inculpat pentru tentativă de omor", a spus Zita Szabo, purtătoarea de cuvânt al poliţiei din regiunea Jasz-Nagykun-Szolnok.

Proprietarii casei - un bărbat de 28 de ani şi soţia sa de 27 de ani - au fost răniţi. Tatăl proprietarului, venit în ajutor, a reuşit să-l imobilizeze pe agresor, care apoi a fost spitalizat, fiind grav rănit. Alte două persoane au fost rănite uşor. Copilul cuplului, care domea alături de părinţi, a fost cruţat.

"Deocamdată nu există dovezi ale unei legături cu atacurile recente împotriva romilor", a spus purtătorul de cuvânt. În februarie, un tată şi fiul său, romi, au fost ucişi în faţa casei lor, căreia i s-a dat foc. În aprilie, un alt rom a fost împuşcat mortal în faţa casei sale. Anul trecut au fost înregistrate oficial 16 atacuri împotriva romilor.
Mai multe articole despre:
Ungaria atac răniţi familie romi lampă