MENIU

Patru licee din Capitală au cursurile suspendate, după depistarea mai multor cazuri de gripă porcină

Foto: wordpress.com

Cursurile la patru licee din Capitală sunt în prezent suspendate pentru şapte zile, după ce au fost diagnosticate mai multe cazuri de gripă A/H1N1, fiind vorba de "Matei Basarab", închis luni, "Mihai Viteazu", Colegiul German "Goethe" şi Liceul "Marin Preda", închise marţi dimineaţă.

Numărul cazurilor de gripă porcină din România a ajuns la 907, potrivit ultimului bilanţ al Ministerul Sănătăţii. Din totalul pacienţilor, peste 350 se află sub tratament.

Primul caz de gripă H1N1 în şcolile româneşti a fost înregistrat la o elevă din Slobozia, pe 16 septembrie. Pe 22 octombrie, au mai fost confirmate două cazuri de gripă, la Şcoala 146 din Bucureşti şi la Colegiul "Gheorghe Asachi" din Iaşi, fiind vorba şi despre primele cazuri cu transmitere comunitară.

Pe 26 octombrie, la şcoala generală nr. 15 din Iaşi au fost confirmate două cazuri de gripă A/H1N1, iar după efectuarea triajului epidemiologic, cadrele medicale au mai depistat şi alţi copii care prezentau simptome respiratorii, de la care au fost recoltate mai multe probe biologice. Pe 27 octombrie, Şcoala nr. 15 a fost închisă pentru o săptămână, după ce au fost depistate 21 de noi cazuri de gripă porcină, fiind vorba despre 20 de elevi şi o femeie de serviciu. De asemenea, două studente care au făcut practică la această şcoală au contactat, şi ele, virusul.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din România a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.

Campania naţională de vaccinare împotriva gripei porcine va începe la 26 noiembrie. Primii vor fi vaccinaţi elevii, studenţii şi personalul medical. Pentru a putea vaccina şi copiii între 6 luni şi 6 ani, categorie de risc care nu va fi acoperită de vaccinul produs la Institutul "Cantacuzino", autorităţile vor cumpăra 500.000 de doze de vaccin din străinătate, de la producătorul GlaxoSmithKline.