MENIU

Patronatele cer facilităţi la plata TVA şi la angajarea în domenii cu deficit de personal

Foto: gandul.info

Patronatele autohtone reprezentative solicită autorităţilor adoptarea unor măsuri de urgenţă pentru atenuarea crizei economice, cum ar fi plata TVA la încasarea facturii, neimpozitarea indemnizaţiilor de şomaj şi o compensaţie de 1.000 - 1.500 de euro la angajarea în domenii cu deficit de forţă de muncă.

Astfel, potrivit secretarului general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Cristian Pârvan, una dintre principalele măsuri pe care autorităţile ar trebui să le adopte pentru atenuarea impactului crizei financiare asupra firmelor româneşti este plata TVA la încasarea facturii.

De asemenea, din setul de măsuri propuse de AOAR face parte şi neimpozitarea indemnizaţiilor de şomaj tehnic acordate de către întreprinderi salariaţiilor."Totodată, reprezenatnţii AOAR solicită ca la angajarea unui salariat  într-un domeniu de muncă ce se confruntă cu lipsa forţei de muncă să se ofere o compensaţie bănească între 1.000 şi 1.500 de euro", a spus vineri Pârvan, în cadrul seminarului "Soluţii economice anticriză".

Preşedintele Consiliului Naţiomal al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, a subliniat necesitatea generalizării neimpozitării profitului reinvestit, astfel încât acesta să nu fie valabil doar pentru domeniul tehnologiei.

În acelaşi context, reprezentantul CNIPMMR solicită autorităţilor să implementeze un sistem de achiziţionare de bunuri de larg consum pentru instituţiile statului numai de la producătorii români.

Nicolescu a mai spus că, de când numărul supermarketurilor a luat amploare, numărul IMM-urilor din comerţ s-a redus cu cel puţin 60.000 de firme.

Prezent la eveniment, preşedintele ţării Traian Băsescu a asigurat întreprinzătorii că măsurile prezentate de aceştia vor ajunge în cel mai scurt timp pe masa Guvernului.
Mai multe articole despre:
angajare TVA factură patronate AOAR CNIPMMR