MENIU

Patronatele ar accepta majorarea salariului minim la 650 lei anul viitor

Foto: financiarul.ro

Majorarea salariului minim pe economie la 705 lei de la 1 ianuarie 2010 nu este sustenabilă, în condiţiile în care România înregistrează scădere economică, însă patronatele ar accepta un salariu minim de 650 de lei, a declarat joi preşedintele UGIR 1903, Cezar Corâci.

El a subliniat că economia României este una în criză şi nu mai există "o creştere a productivităţii muncii de 8-10% ca în anii precedenţi".

"Am accepta un salariu minim de 650 de lei, în condiţiile în care deja sunt domenii unde s-a negociat salariul minim la nivel de ramură la 650 de lei. Deja în chimie se plăteşte de o lună un salariu minim de 650 de lei", a afirmat Corâci.

Preşedintele patronatului UGIR 1903 a apreciat că proiectul Legii unitare de salarizare este bun, nivelul coeficienţilor fiind apropiat de modelele unor ţări din vestul Europei, precum Germania şi Franţa.

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, a afirmat că patronatele cer introducerea unui nou principiu în legea unitară, alături de cele şapte deja existente, care să prevadă clar corelarea creşterilor salariale cu productivitatea muncii.

"Dacă se fac majorări salariale fără a se ţine cont de productivitate, va rezulta creşterea inflaţiei. Noi nu suntem de acord cu majorarea salariului minim pe economie la 705 lei în 2010", declara Nicolescu.
Mai multe articole despre:
inflaţie criză patronate salariu minim UGIR