MENIU

Patriţiu Abrudan, vicepreşedinte FRF: "Vasile Avram vrea să-mi ia locul, CCA este doar o trambulină pentru el"

Foto: NewsIn

Vicepreşedintele FRF, Patriţiu Abrudan, a declarat miercuri, agenţiei NewsIn, că mai mulţi preşedinţi de cluburi sunt contactaţi de actualul preşedinte CCA, Vasile Avram, care încearcă să-i convingă să-l voteze la alegerile din primăvară pentru funcţia de vicepreşedinte al forului.

"La alegerile trecute l-am bătut la numai câteva voturi şi nu suportă asta. Avram încearcă să racoleze cât mai mulţi conducători pentru a-l vota la alegerile de la anul. Vrea să-mi ia locul de vicepreşedinte, CCA este doar o trambulină pentru el. Eu nu iau niciun ban de la FRF, nu am niciun interes, încerc doar să respect regulamentul şi să ajut fotbalul românesc. Sunt conducător de bancă de 12 ani, nu am nevoie de banii nimănui", a spus Abrudan.

Acesta a dat şi un exemplu în spijinul afirmaţiilor sale: "Zilele astea am primit un email din partea a 37 de asociaţii în care mi se solicită un raport de activitate la FRF. De ce să primesc aşa ceva când acum o lună am avut o şedinţă cu ei şi nu mi s-a reproşat nimic. Totul s-a întâmplat de când a venit Avram la CCA. Am văzut deja atâţia observatori pe listă care până acum nici măcar nu promovaseră examenele".

Fostul purtător al ecusonului FIFA susţine că Avram a fost numit ilegal în funcţia de preşedinte pentru că regulamentul prevede ca arbitrii să nu aibă rude în conducerea CCA, iar el are ambii copii arbitri. "Eu nu mă încovoi în faţa nimănui, vreau doar să respectăm regulamentul. Păi, noi acum două luni am votat ca rudele arbitrilor să nu facă parte din CCA, iar acum s-a întâmplat exact invers. Păi, cum naiba te schimbi aşa dintr-odată? Am votat de fiecare dată împotriva acestui lucru".

Abrudan a afirmat că i-a reproşat acest aspect şi preşedintelui FRF, Mircea Sandu. "I-am spus domnului Sandu de asta şi mi-a zis că e criză, de asta s-a luat decizia numirii imediate a lui Avram. Eu îl stimez pe Mircea Sandu, dar acum a greşit şi nu pot să nu spun nimic. S-a încălcat propriul regulament al FRF. Dacă Avram tot era dorit, atunci de ce nu s-a schimbat prima oară regulamentul şi apoi să fi fost ales. Nu se poate aşa ceva", a conchis acesta.
Mai multe articole despre:
CCA Vasile Avram