MENIU

Patriciu: În dosarul Rompetrol se va discuta despre convorbirea dintre şeful statului şi SRS

Foto: NewsIn

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, miercuri, la ieşirea din sala de judecată a procesului Rompetrol, că, în acest dosar se va face, la un moment dat, referire la discuţia telefonică dintre preşedintele Traian Băsescu şi jurnalistul Sorin Roşca Stănescu.

De asemenea, Patriciu a precizat că declaraţia preşedintelui în care a susţinut că Roşca Stănescu l-a rugat să intervină în ancheta dosarului Rompetrol nu este adevărată.

Omul de afaceri a susţinut că el cunoaşte persoane care au fost martori, atât lângă preşedinte, cât şi lângă Roşca Stănescu, în timpul discuţiei telefonice dintre aceştia, şi care pot confirma că declaraţia şefului statului este falsă.

Patriciu a refuzat să spună în ce a constat, de fapt, discuţia dintre preşedinte şi Roşca Stănescu şi cine au fost martorii la care s-a referit. 

Preşedintele Traian Băsescu a fost chemat în judecată, marţi, de Sorin Roşca Stănescu, în urma declaraţiilor calomnioase făcute de şeful statului, în cadrul unei emisiuni de televiziune.

"A afirmat că, în urmă cu patru ani, i-aş fi cerut, în cursul unei convorbiri telefonice, să intervină pentru încetarea unei cercetări penale împotriva lui Dinu Patriciu. O afirmaţie neadevărată şi care îmi aduce grave prejudicii", susţine Sorin Roşca Stănescu.

Potrivit acţiunii depuse de Sorin Roşca Stănescu la Judecătoria Sectorului 1, acesta îi cere preşedintelui să-i plătească daune morale de 1000 lei şi să publice în şase cotidiane centrale hotărârea instanţei, în cazul în care jurnalistul câştigă procesul.