MENIU

Patriarhul Daniel le-a urat Paşte fericit tuturor românilor

Foto: RTV
Patriarhul Daniel ne încurajează să profităm de sărbătoare pentru a ne apropia de Dumnezeu

Sănătate şi mântuire, pace şi bucurie ne-a urat Patriarhul Daniel cu ocazia sărbătorilor pascale. El ne încurajează să profităm de sărbătoare pentru a ne apropia de Dumnezeu şi ne doreşte mai multă bogăţie spirituală, pentru a rămâne în eternitate.

În mesajul său, Patriarhul a explicat semnificaţia marii sărbători din noaptea sfântă: "Sărbătoarea Sfintelor Paşti reprezintă biruinţa Mântuitorului asupra păcatului ca stare egoistă a vieţii, ca agresivitate şi ca lipsă de iubire."

Patriarhul a spus că vremurile grele de criză pe care românii le traversează sunt în mare parte rezultatul lăcomiei şi al câştigului nedrept. În această situaţie când totul devine schimbător şi înşelător, este necesar să sporim rugăciunea, să ne apropiem mai mult de Dumnezeu, să fim mai buni.

"Această sărbătoare a bucuriei, a luminii, a păcii sfinte ne îndeamnă să arătăm în jurul nostru iubire, pace, bucurie, să aducem bucurie în casele celor săraci, în casele celor bolnavi, în casele celor bătrâni, în casele celor întristaţi."

În aceste zile de sărbătoare trebuie să uităm de orice nemulţumire şi să ne gândim la binele tuturor. "Să fim pozitivi, să lucrăm împreună la o stare generală de optimism", ne îndeamnă Patriarhul Daniel.

Mai multe articole despre:
mesaj Paşte urare patriarhul Daniel