MENIU

Patinaj: Maxim Staviski a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru omor

Foto: flickr.com

Campionul mondial la patinaj artistic, Maxim Staviski, a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare după ce în 2007 a accidentat mortal o persoană, informează agenţia bulgară Focus.

Curtea de Apel din Burgas a dictat prima dată aceeaşi condamnare, dar cu suspendare. Ulterior, instanţa a revenit asupra deciziei şi a dictat doi ani şi jumătate efectiv, dar cu un regim de detenţie uşor. De asemenea, Curtea de Apel a revenit şi asupra despăgubilirilor pe care sportivul trebuie să le plătească. Astfel, dacă iniţial patinatorul trebuia să dea câte 46.000 de euro, acum acesta va fi obligat să achite câte 61.000 de euro pentru fiecare părinte al victimei, Petar Petrov. În accident a mai fost grav rănită şi Manuela Gorsova, aceasta urmând să primească suma de 76.000 de euro şi nu 40.000 de euro cum fusese stabilit iniţial.

Pe 5 august 2007, patinatorul bulgar de origine rusă, Maxim Staviski, a fost implicat într-un accident de maşină în urma căruia un bărbat de 23 de ani, Petar Petrov, a decedat, iar prietena acestuia Manuela Gorsova a fost grav rănită şi a intrat în comă. Rezultatele testelor de sânge efectuate sportivului au arătat că Maxim Staviski avea o alcoolemie de 1,1 în sânge.

Maxim Staviski a cucerit titlul mondial la dans pe gheaţă în 2006 şi 2007, când a făcut pereche cu logodnica sa, Albena Denkova.
Mai multe articole despre:
patinaj condamnare omor