MENIU

Parlamentul polonez a adoptat o lege ce restricţionează jocurile de noroc

<descriere>

Parlamentul polonez a adoptat vineri o lege ce restricţionează jocurile de noroc, care prevede în special limitarea lor în cazinouri şi suspendarea treptată a aparatelor cu monede, foarte răspânditw în cafenelele, cluburile şi benzinăriile din ţară, relatează AFP.

Senatul a aprobat proiectul cu 48 de voturi pentru, trei voturi împotrivă şi 30 de abţineri.

Joi, camera superioară a legislativului a primit undă verde din partea Dietei (Camera inferioară a Parlamentului de la Varşovia). Textul trebuie să fie semnat de preşedintele Lech Kaczynski pentru a intra în vigoare. \"În cazul în care nu va interveni ceva, sper că preşedintele îşi va pune semnătura până la 30 noiembrie\", a declarat şeful Guvernului, Donald Tusk, când şi-a prezentat proiectul.

Conform acestui text, orice contract de înfiinţare a unui cazinou, precum şi schimbarea capitalului social sau a conducerii, vor fi supuse Ministerului de Finanţe.

În plus, numărul cazinourilor pe un anumit teritoriu va fi limitat la un singur cazionou la 65.000 de locuitori. Autorizaţiile vor fi acordate pentru o perioadă de maximum şase ani. De asemenea, jocurile de noroc vor fi interzise minorilor.

În plus, taxele asupra jocurilor de noroc se vor ridica până la 50% în cazul ruletelor, jocurilor cu zaruri, de cărţi, aparate cu monede sau pariuri. În acelaşi timp, publicitatea pentru jocurile de noroc va fi interzisă, în afară de Loteria Naţională şi  unor cazuri de sponsorizare.

Anunţul acestui proiect restrictiv intervine la aproape o lună şi jumătate după o remaniere în cadrul Guvernului liberal al lui Donald Tusk, decisă în urma unui presupus caz de trafic de influenţă, legat de dezbaterea privind noua lege a jocurilor de noroc.

Mai multe articole despre:
Polonia lege restricţie cazino adoptare jocuri de noroc