MENIU

Parlamentarii europeni şi-au început marţi mandatul. Gigi Becali este emoţionat de primul "job" din viaţa lui

Foto: RTV
Gigi Becali, la Strasbourg: Parlamentul nostru e mult mai grandios

Cei 33 de parlamentari europeni aleşi de români şi-au început marţi mandatul de cinci ani. La Strasbourg, a început la ora 11 prima şedinţă a noului Parlament European.

Dacă luni a fost o zi festivă la Strasbourg, marţi a început greul.

Şedinţa plenară a celor 736 noi europarlamentari a avut ca obiectiv alegerea propriului preşedinte - fostul premier polonez Jerzy Buzek - precum şi a vicepreşedinţilor, apoi repartizarea eurodeputaţilor în cadrul comisiilor tematice.

Realegerea lui Barroso a fost programată pentru la toamnă, cu condiţia să prezinte un program politic detaliat şi convingător, aşa cum au cerut socialiştii şi liberalii. Conservatorii săi nu au majoritatea suficientă şi trebuie să găsească aliaţi. 

Gigi Becali este emoţionat de primul "job" din viaţa lui

Funcţia de europarlamentar e o premieră în viaţa lui Gigi Becali. Nu datorită poziţiei sociale, ci pentru că, pur şi simplu, este pentru prima dată când Becali are serviciu. 
A recunoscut-o chiar el, la plecarea spre Strasbourg. "Am aşa, mici emoţii. E o nouă etapă în viaţa mea, un drum nou. Eu niciodată nu am avut un serviciu, un program. E pentru prima dată când am un serviciu", a mărturisit europarlamentarul Becali. 

Vadim Tudor: Eu şi Gigi Becali "avem ac de cojocul" celor din PE care atacă România


Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat înaintea plecării la Strasbourg că el şi Gigi Becali "au ac de cojocul europarlamentarilor străini care fac declaraţii inacceptabile privind România".

"Eu şi Gigi Becali şi tânărul doctor Ciprian Tănăsescu vom apăra interesul naţional. Noi avem ac de cojocul lor şi le vom răspunde cu aceeaşi monedă", a declarat Vadim Tudor după o întâlnire cu ministrul de Externe.