MENIU

Parlamentarii canadieni şi cei români vor lucra pentru ridicarea vizelor pentru cetăţenii români

Foto: biojobblog.com

Preşedintele Senatului canadian, Noel Kinsella, aflat în vizită la Bucureşti, a declarat că România şi Canada vor lucra "în mod asiduu", la nivel interparlamentar, pentru a grăbi ridicarea vizelor pentru cetăţenii români.

În prezent, Canada îşi menţine regimul de vize faţă de două state membre ale UE, România şi Bulgaria, care au aderat în 2007. Pe de altă parte, în aprilie, Guvernul de la Ottawa a anunţat că cetăţenii Croaţiei, o ţară care încă îşi negociază aderarea la Uniunea Europeană, nu mai au nevoie să-şi procure o viză de rezident temporar pentru a intra în Canada.

Noel Kinsella, care a avut o întrevedere cu preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a accentuat importanţa dialogului bilateral la nivel legislativ. "Am vorbit cu partea română şi despre ridicarea vizelor canadiene pentru România. Acest lucru este foarte important atât din punctul de vedere al Canadei, cât şi din punctul de vedere al României", a spus oficialul canadian.

La rândul său, Roberta Anastase, a subliniat că în ceea ce priveşte vizele a constatat că "este foarte important şi un dialog interparlamentar care să ducă la grăbirea acestui proces". Potrivit lui Anastase, discuţiile s-au axat şi pe importanţa schimbului de experienţă în domenii precum agricultura, pescuitul şi energia.