MENIU

Parapantistul Coconea a fost zburat din Alpi

Foto: realitatea.net

Singurul român înscris la Red Bull X-Alps a fost exclus din întrecere din cauză că a depăşit spaţiul de concurs. În această ediţie el a aterizat într-un copac şi a avut probleme cu glicemia.

Singurul român prezent la una dintre cele mai dure competiţii din lume, Red Bull X-Alps, a părăsit competiţia înainte de final. Acesta a fost eliminat duminică după-amiază din cursă după ce, din cauza unei defecţiuni la GPS a intrat într-o zonă de spaţiu aerian interzisă în cadrul concursului.

Alţi doi concurenţi care au avut aceeaşi problemă, au fost şi ei eliminaţi. De altfel, dintre cei 30 de parapantişti care au luat startul pe data de 19 iulie, mai sunt în concurs doar 19. Aceasta a fost cea mai grea cursă din cariera lui Tomi, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic.

El a fost urmărit de ghinioane încă de la început: după o problemă tehnică apărută la maşina cu care suporterul său, Vasile Trifan, se deplasa, la defectarea GPS-ului, probleme cu glicemia, o aterizare forţată într-un copac, cu paraşuta de rezervă, după ce a avut o problemă cu parapanta, schimbarea suporterului Vasile Trifan cu Daniel Pisica, care l-a mai însoţit şi în trecut la X-Alps, până la eliminarea dintr-o greşeală care ar fi putut fi evitată. Toma părăseşte competiţia pe locul 21, după ce a parcurs 683 km dintre cei 818, cât măsoară traseul oficial.

Mai multe articole despre:
Alpi GPS Toma Coconea