MENIU

Parapantiştii sunt nelipsiţi din Munţii Parâng

Foto: Realitatea TV
Iarna Parângul Mic este al parapantiştilor

Să nu credeţi cumva că iarna nu este anotimpul zborului. Când e vreme bună, Parângul Mic este al parapantiştilor. Se avântă de la peste 2.000 de metri înălţime şi se lasă purtaţi de curenţi. Priveliştea de care au parte este de neegalat. Iar când ghid îţi este vicecampionul mondial la parapantă Tomi Coconea, experienţa face toţi banii.

Vremea este superbă! Pe cer nu este nici urmă de nor, temperatura se apropie de zece grade Celsius, iar vântul este numai bun pentru o coborâre cu parapanta.

"Suntem la 1.900 de metri altitudine, în dreapta vedem Vârful Cârja şi Vârful Parângul Mare. Ne continuăm drumul spre Parângul Mic, la 2074 de metri".

Drumul nu este însă prea uşor. Zăpada e moale şi are, pe alocuri, o jumătate de metru înălţime.

Răzbim în cele din urmă: unii pe jos, alţii cu snowmobilele sau pe schiuri. Tomi caută un loc de decolare în funcţie de direcţia din care bate vântul.

"Bate estul exact pe vârful crestei. Aterizăm la 1.600 la cabană pe platou, se vede Retezatul, Făgăraşul, Munţii Vulcan. Jumătate din ţară vezi din ţară, nu ştiu dacă mai există un punct din ţară unde mai poţi avea atâta vizibilitate".

Zburăm minute în şir pe deasupra Parângului. Aterizarea ne dă însă emoţii.