MENIU

Până în 2020 depresia va deveni cea mai obişnuită boala în lumea civilizată

Foto: RTV

Criza economică afectează nu doar buzunarele ci şi sănătatea oamenilor. Până în 2020 depresia va deveni cea mai obişnuită boala în lumea civilizată lovită de criza mondială. Cel puţin asta rezultă din datele unui raport elaborat de un europarlamentar din Grecia şi care a fost dezbătut miercuri de plenul Parlamentului European.

În contextul crizei economice, şomerii, emigranţii şi persoanele cu handicap sau cele care au suferit abuzuri sunt cele mai predispuse la depresie. Potrivit raportului, condiţiile de muncă joacă un rol important în sanătatea mintală a populaţiei. Drept urmare, lipsa de comunicare, zgomotul şi volumul de muncă mare alimentează stresul, contribuie la apariţia tulburărilor mintale şi determină lucrătorii să solicite pensionarea anticipată sau pensionarea pe caz de invaliditate.

Şomajul şi lipsa unei siguranţe financiare sunt alţi doi factori care ne pot dezechilibra pe plan mental. Depresia este numită în raport "inamicul invizibil al Uniunii". Pe bună dreptate având în vedere că anual, 59.000 de oameni se sinucid din cauza depresiei, iar până în 2020 unu din patru oameni va suferi de o formă de tulburare psihică, potrivit raportului intrat în atenţia Parlamentului European.

Mai multe articole despre:
Parlament European depresie criză economică