MENIU

Pachetele turistice de sărbători se vând la aceleaşi preţuri ca şi în 2008

Foto: RTV

Ofertele turistice de sărbători au aceleaşi preţuri ca anul trecut. În Bran, dar şi în Maramureş, cazarea pe patru nopţi costă în jur de 600 de lei, iar jumătate din locuri deja au fost rezervate. Oferte mai ieftine găsiţi în cabanele din judeţul Mureş.

Valea Mureşului Superior, Sălard, Răstoliţa, ori Valea Iodului sunt doar câteva zone pline ochi de cabane. Şi pentru că nu mai e mult până la Revelion, au apărut şi ofertele.

\'\'De obicei Revelionul este cam piperat la preţ, dar anul acesta, având în vedere că este criză, revelionul va costa 50 de lei pe noapte\'\', spune Doina Simineş, proprietar pensiune în Mureş.

În Bran, hotelierii şi proprietarii de pensiuni şi vile şi-au adaptat ofertele pentru perioada de criză, mai ales că numărul turiştilor a scăzut anul acesta. "Am menţinut aceleaşi preţuri ca şi anul trecut, rezervările sunt făcute cam 50 la sută\'\', susţine proprietarul unei pensiuni.

"Lumea este foarte precaută, mai tatonează piaţa şi nu sunt ocupate toate capacităţile de cazare de la Bran Moeciu\'\', a precizat Monica Biro, reprezentant agenţie de turism. 

Pachetele de patru nopţi pleacă de la 130 de euro cazarea la o pensiune agorturistică de 2 margarete şi ajung la 330 la 4 margarete cu toate mesele incluse.

În Maramureş, multe dintre cabane au toate locurile rezervate deja.\'\'Tarifele sunt la fel ca anul trecut. Cererea este un pic mai mare ca anul trecut. Anul ăsta, Maramureşul e mult mai vizitat\'\', spune Daniel Leş, proprietar cabană. 

Un pachet de Revelion pentru 4 nopţi costă între 680 şi 800 de lei la pensiuni de 3 margarete, cu toate mesele incluse.