MENIU

Oţelul respiră, după 2-0 cu Farul Constanţa

Foto: www.otelul-galati.ro

Oţelul Galaţi a învins cu scorul de 2-0 formaţia Farul Constanţa, în etapa a 26-a a Ligii I. În urma acestui rezultat, gălăţenii iau o gură de oxigen, după o serie nefericită în startul returului, în timp ce pentru constănţeni eşecul de la malul Dunării este al şaptelea din a doua parte a sezonului, în nouă partide disputate.

Deşi la prima fază a meciului Farul a avut o bună ocazie de a marca, Gerlem, scăpat singur spre poartă, fiind blocat în ultimul moment de Kolev, Oţelul a preluat iniţiativa şi a dominat clar ostilităţile, fapt anunţat de Jelev, care a zguduit transversala porţii lui Curcă cu o "torpilă" de la 40 de metri.

Superiori la capitolul posesie, cei de la Oţelul au reuşit să-şi mai creeze câteva ocazii de gol, cele mai mari aparţinând lui Elek, scăpat singur, dar blocat bine de Curcă (min. 14), şi Pena, care a trimis un lob peste portarul advers, dar şi peste poartă (min. 32).

Farul, echipă aflată într-o situaţie dificilă în clasament, a mai avut doar o oportunitate de a marca, la un şut de la 20 de metri al lui Pătraşcu, care a trecut, însă puţin peste transversală.

Scorul pauzei a fost 0-0, dar la reluare constănţenii au fost ceva mai incisivi, însă scorul a fost deschis de gazde, în minutul 56, prin Iorga, care a înscris de la 9 metri, la colţul lung, după o pasă de la Giurgiu.

Farul a continuat să atace, de această dată în căutarea egalării, însă Jan Pahor a trimis doar în bară, de la trei metri.

Al doilea gol al partidei a "picat" în minutul 71, tot în contul celor de la Oţelul, Ibeh înscriind cu un şut imparabil de la 17 metri, după o combinaţie cu Pena, şi stabilind scorul final al partidei, 2-0.

La scorul de 0-0, gălăţenii au solicitat un penalty, acuând un henţ în careu comis de Pahor, la un şut al lui Giurgiu, însă centralul Ionel Ivan a lăsat jocul să continue.

Caseta tehnică:

OŢELUL GALAŢI - FARUL CONSTANŢA 2-0 (Iorga 54, Ibeh 70)

Oţelul Galaţi: Kolev - Râpă, Sârghi, Jelev, S. Ilie - Iorga, Avram (Giurgiu 46), Bourceanu, Ibeh - Elek (Gado 54), Pena (Tănasă 75). Antrenor: Petre Grigoraş.

Farul Constanţa: Curcă - Măţel, Pahor, Rastovac, Mendy - Băcilă (Nanu 67), Pătraşcu, Voiculeţ, Ben Teekloh, Chico (Alibec 85) - Gerlem (Pantelie 60). Antrenor: Lucian Marinof.

Cartonaşe galbene: Gado 55

Arbitri: Ionel Ivan - Bogdan Velicu, Florin Păunescu

Stadion: Oţelul; Spectatori: 5.000.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Oţelul Galaţi - Farul Constanţa, scor 2-0.