MENIU

Ordonanţa privind cumulul pensiei cu salariu ar putea fi modificată

Foto: NewsIn

O măsură luată în grabă, cu efecte nebănuite! Aşa poate fi catalogată ordonanţa Guvernului care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat şi care îi loveşte în plin pe artiştii pensionari. După ce marile nume ale teatrului românesc au criticat la unison legea, guvernanţii recunosc că e posibil să fi greşit şi promit să îndrepte eroarea.

Invitat la emisiunea Realitatea te priveşte, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a declarat că ordonanţa care elimină cumulul cu salariu plus pensie va fi modificată, dacă-i afectează şi pe cei cu venituri mici.

"Actorii sunt câteva sute şi nu către ei a fost gândul nostru dar dacă cumva din greşelile de exprimare de acolo, venit sau cum aţi spus dumneavoastră, intră şi actorii, o s-o scoatem", a declarat Radu Berceanu, ministrul Transporturilor.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu susţine că încurcătura are la bază graba Guvernului şi lipsa unui dialog social.

"Această ordonanţă arată un deficit al actualului Guvern care pleacă de la lispa dialogului social, pentru că dacă legea ar fi fost discutată cu noi am fi semnalat greşelile pe text", a spus Hossu.

Şi proaspătul parlamentar, actorul Mircea Diaconu crede că legea a fost redactată greşit şi probabil va fi modificată, dar umilinţa la adresa artiştilor rămâne.

"A greşi este omeneşte dar în clipa în care greşeşti la nivelul ăsta trebuie să spui 'Scuzaţi-mă'. N-am auzit pe nimeni", a afirmat Mircea Diaconu.

În varianta actuală a ordonanţei, actorii care timp de zeci de ani au făcut istorie pe scena teatrului românesc ar urma să primească numai pensia, adică doar câteva sute de lei lunar.
Mai multe articole despre:
actori ordonanţă modificare pensie Mircea Diaconu