MENIU

Orban vrea o discuție cu Anisie: ”Mi se pare normal ca un ministru să se deplaseze în teren”

Premierul vrea o discuție cu ministrul Educației. Asta după ce Monica Anisie a făcut o vizită inopinată într-o școală din Ialomița și a certat o învățătoare care țipa la elevi. Ludovic Orban a declarat pentru hotnews.ro că este de datoria unui ministru să se deplaseze în școli, dar va discuta cu ministrul Educației pentru a vedea ce se s-a întâmplat

Ministrul Educației ascultă la ușă, intră, se prezintă: ”Buna dimineața, sunt Monica Anisie, ministrul Educației și v-am auzit de pe hol cum urlați la copii, aceasta este o atitudine pe care o aveți față de așa copii frumoși?”

După acest episod, Monica Anisie a fost criticată dur de sindicate. Reprezentanții FSLI susțin că vizita ministrului a fost o adevărata „descindere” și că nici poliția nu are dreptul să tulbure o oră. Mai mult, sunt voci care spun că rezultatul a fost „umilirea” învățătoarei în fața copiilor.

”Mi se pare normal ca un ministru să se deplaseze în școli, să vadă efectiv cum se derulează actul de educație și relația dintre cadrele didactice și elevi, în ceea ce privește faptul că a fost însoțită de media, există și un interes din partea media de a fi parte la astfel de acțiuni. Nu știu ce s-a întâmplat efectiv, nu mă puneți pe mine să judec ce s-a întâmplat. Am înțeles că au fost ceva discuții pentru faptul că a mustrat-o pe învaățătoare iî fata clasei. Activitatea unui ministru este publică, și eu îmi public agenda, dacă media e interesată să participe la anumite acțiuni, nu pot să împiedic media să vină cu mine”, a declarat Ludovic Orban. 

Premierul a declarat că va purta o discuție pe această teă cu ministrul.

”O să port o discuție pe tema asta, important e ce face un om atunci când nu mai are camerele asupra. Ceea ce face nu face penstru spectacol. Ar fi fost de preferet ca doamna Anisie să se ducă fără camera? Vizitele inopinate, altfel nu poți să surprinzi relația între cadrele didactice și copii”, a mai spus Orban