MENIU

Opt cetăţeni turci au încercat să iasă din ţară ascunşi în două cutii de carton

Foto: opera.com

Opt cetăţeni turci au încercat să iasă din România prin punctul de trecere a frontierei Borş, ascunşi în două cutii de carton, care au fost aşezate cu grijă într-un automarfar care transporta sticlărie în Ungaria.

Potrivit autorităţilor de frontieră, documentele prezentate de conducătorul auto le-au trezit suspiciuni poliţiştilor, care au controlat imediat autovehiculul. Din actele prezentate de şofer nu reieşea valoarea mărfii.

"Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că valoarea transportului depăşea valoarea mărfii transportate, fapt ce a creat suspiciuni cu privire la conţinutul  încărcăturii" a declarat comisar-şef Dan Lazăr, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră  Bihor.

La un control amănunţit, poliţiştii de frontieră au descoperit în automarfar două cutii în care erau înghesuiţi opt cetăţeni turci. Şoferul susţine că nu ştie cum cum au ajuns transfugii în autovehicul. După ce au tăiat folia de pe cutiile de carton, poliţiştii i-au eliberat pe cei opt turci, care au vârste cuprinse între 22 şi 28 de ani. Unul dintre tineri abia se mai ţinea pe picioare.

Şoferul român urma să îi transporte pe cetăţenii turci până în Ungaria, de unde cei opt urmau să fie preluaţi de altă călăuză. Destinaţia finală era Germania.

Cetăţenilor turci le-au fost întocmite dosare penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi. Poliţiştii  încearcă acum să descopere persoanele implicate în organizarea şi călăuzirea grupului. 
Mai multe articole despre:
Ungaria cutii turci vama Borş