MENIU

Oprescu vrea să bage 224.000 de euro pe lună în buzunarul unei firme cu datorii

Foto: gandul.info

Primăria Capitalei va plăti 224.000 de euro pe lună, timp de trei ani, firmei cu datorii, SC Iliotomi Grup SRL, pentru închirierea spaţiului unde ar urma să se mute municipalitatea pe durata consolidării sediului din Bulevardul Regina Elisabeta.

Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus la vot în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), primăria va închiria peste 12.000 de metri pătraţi şi va plăti o chirie lunară de aproape 18 euro pe metru pătrat. Mai mult, chiria va fi indexată începând cu 1 ianuarie 2010 cu nivelul indicelui mediu al preţurilor de consum pe acest an, care este prevăzut de către Comisia Naţională de Prognoză la 5,5%. Creşterea va avea loc în condiţiile în care chiria este negociată în euro, iar indicele preţului de consum se referă la efectele deprecierii leului asupra preţurilor.

Firma de la care primăria închiriază clădirea de pe Splaiul Independenţei, SC Iliotomi Grup SRL, are un capital social de 200 de lei, fiind proprietatea lui Antonios Tsesmetzis, conform datelor înregistrate la Registrul Comerţului. Potrivit bilanţului pe 2008, depus la Ministerul Finanţelor, firma are datorii totale de peste 38 de milioane lei, iar pierderile pe anul fiscal 2008 au fost de 4,36 milioane lei.

Primăria ar urma să se mute în clădirea deţinută de SC Iliotomi Grup SRL până la sfârşitul acestui an. Practic, municipalitatea intenţionează să închirieze peste 93% din suprafaţa clădirii de 13.446 metri pătraţi. 
Lucrările de consolidare a sediului Primăriei Capitalei se vor desfăşura numai la subsolul clădirii, prin metoda izolării seismice, după cum se arată în studiul de fezabilitate. Structura clădirii va fi rigidizată prin două centuri care vor avea rolul de a susţine imobilul şi de a prelua undele seismice.