MENIU

Oprescu va decide, în această săptămână, soarta celor 23.500 de angajaţi din primăria capitalei

FOTO: NewsIn

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, că nu şi-a putut promova noua organigramă din cauză că, de şapte luni, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a refuzat să discute proiectul pe această temă, iar guvernul, pe de altă parte, i-a interzis să mai facă angajări.

"Nu poţi să faci restructurări dacă nu ne permiţi să angajăm, iar pe de altă parte sunt convins că o serie întreagă de direcţii sunt încărcate de personal", a spus Oprescu.

Edilul-şef a promis că niciun funcţionar "cinstit, onest şi care munceşte" nu va părăsi Primăria Capitalei. Pe de altă parte, Oprescu a declarat că va avea, săptămâna aceasta, discuţii cu toţi cei 48 de directori din instituţiile subordonate primăriei şi consiliului general, pentru a vedea ce propuneri sunt pentru eficientizarea structurii organizatorice şi pentru a decide soarta celor 23.500 de angajaţi din aceste instituţii.

Viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu, a declarat, duminică, pentru NewsIn, că funcţionarea primăriilor din Bucureşti poate fi optimă cu un număr mai mic de funcţionari decât în prezent, dacă aceştia sunt "mai profesionişti şi bine plătiţi".

Raicu a comentat posibilitatea reducerilor de personal la nivelul administraţiei locale spunând că problema Bucureştiului nu este numărul angajaţilor bugetari, ci faptul că aici funcţionează şapte primării, practic şapte oraşe. "Sper să se reglementeze faptul că trebuie să fim un singur oraş, nu şapte, ca până acum. Sectoarele şi primăria generală au, fiecare în parte, propriul aparat administrativ, crescut foarte mult în ultimii ani, ceea ce face ca deciziile la nivelul oraşului să fie luate cu întârziere. Atribuţiile Primăriei Capitalei şi cele ale primăriilor de sector trebuie bine delimitate", spune viceprimarul general al Bucureştiului.

Viceprimarul general a mai afirmat că nu se poate pronunţa în privinţa cifrelor posibilelor reduceri de personal, însă el crede că "deciziile guvernului se bazează pe studii bine documentate".

Reprezentanţii Primăriei Capitalei şi cei ai unor primării de sector au precizat, joi, că aşteaptă acte normative de la guvern, care să reglementeze finanţarea posturilor din administraţia locală, pentru a vedea dacă vor face disponibilizări şi reduceri de salariu.
Mai multe articole despre:
guvern Sorin Oprescu şomeri disponibilizări CGMB