MENIU

Oprescu: Toate conflictele pornesc din vârful sistemului condus de Traian Băsescu

foto: NewsIN

O Românie normală, nu una în care există spirit conflictual. Aceasta este România lui Sorin Oprescu descrisă de candidatul la preşedinţie într-o emisiune de televiziune.

Sorin Oprescu îşi doreşte în România o stare de normalitate. "De unde pornesc toate conflictele? Nu cumva de la vârful sistemului condus de Traian Băsescu? Cu orice instituţie a venit în contact preşedintele, pac, a apărut un conflict! România mea este una cu o stare de normalitate. Sistemele s-au dereglat din cauză că întotdeauna a existat această splină iritativă reprezentată de preşedinte, respectând o agendă care probabil era străină poporului acesta. L-am auzit de atâtea ori spunând îndemnuri la unitate şi am ajuns într-o criză economică şi politică", a spus Sorin Oprescu în opinia căruia cei care îşi cer drepturile trebuie să le primească, deoarece acesta trebuie date de stat.

Sorin Oprescu a spus că, în cazul în care va deveni preşedinte, va încerca formarea unui guvern de uniune naţională cu un premier tehnocrat. Numele vehiculate fiind Mugur Isărescu,  Florin Georgescu, Daniel Dăianu. În opinia lui Oprescu, partidele care nu vor dori intrarea într-un astfel de guvern, vor fi sancţionate de electorat. "Cred că se poate face un guvern făcut în urma unor discuţii purtate la o masă la care să se aşeze Traian Băsescu şi Crin Antonescu", a adăugat Sorin Oprescu care a mărturisit că are admiraţie şi respect pentru liderul liberal.