MENIU

Oprescu s-a răzgândit: îl vrea premier pe Johannis

foto: NewsIN
Oprescu: Cred că e o alegere deşteaptă pentru că domnul Johannis a confirmat că este un bun manager

Primarul general Sorin Oprescu, candidat la preşedinţie, a declarat că nominalizarea lui Klaus Johannis ca prim-ministru este una oportună, adăugând însă că mandatul acestuia nu ar trebui să fie unul interimar, ci să se prelungească şi după alegerile prezidenţiale.

"Nominalizarea lui Klaus Johannis este o alegere deşteaptă şi ar fi bine să ducă acest mandat nu numai în această perioadă, ci şi după alegerile prezidenţiale. Johannis a confirmat deja că este un bun manager", a spus Oprescu, fiind, astfel, în asentimentul tuturor liderilor de partide parlamentare, cu excepţia PD-L.

În urmă cu câteva zile Sorin Oprescu declara la Arad că militează pentru un guvern de tehnocraţi şi că îl preferă în fucţia de premier pe Daniel Dăianu sau pe Florin Georgescu. Citeşte toată declaraţia

Mircea Geoană a anunţat, marţi seară, că PSD, PNL şi UDMR, alături de minorităţile din Parlament sprijină formarea unui Guvern până la alegeri din tehnocraţi, condus de Klaus Johannis. Liderul social-democraţilor nu a precizat dacă este vorba despre o înţelegere de principiu sau de un protocol politic.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat miercuri dimineaţa, înainte de a pleca spre Bucureşti, că merge să negocieze preluarea funcţiei de prim-ministru, fără a preciza dacă este dispus să accepte această funcţie doar pentru două luni.