MENIU

Oprescu califică organizarea referendumului ca o "manevră perversă" a preşedintelui Traian Băsescu

Foto: NewsIn

Candidatul la preşedinţie Sorin Oprescu spune că este de acord cu reducerea numărului de parlamentari, dar consideră organizarea referendumului drept o "manevră perversă" a lui Traian Băsescu şi spune că românii sunt mai interesaţi de locurile de muncă, decât de numărul Camerelor Legislativului.

"81% dintre români, printre care mă număr şi eu, sunt de acord cu reducerea numărului de parlamentari. Eu nu sunt de acord cu manevrele astea perverse făcute de preşedinte, care nu face altceva decât să arate încă o dată că, atunci când trebuie să avem raţiune, noi intrăm într-o stare de conflict", a declarat Oprescu cu ocazia depunerii candidaturii la Preşedinţie.

Candidatul la Preşedinţie a afirmat că numărul parlamentarilor trebuie să scadă, dar spune că a constatat faptul că românii sunt mai puţin preocupaţi de numărul de Camere pe care le are Parlamentul şi mai mult de locurile de muncă.

Sorin Oprescu a mai spus că, în opinia sa, Guvernul Croitoru va fi respins în Parlament, iar tensiunea de pe scena politică va continua astfel, "din dorinţa lui Traian Băsescu de a ţine la putere PD-L".

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi că a semnat decretul privind organizarea referendumului pentru Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 în aceeaşi zi în care va avea loc primul tur al alegerilor prezidenţiale - 22 noiembrie.