MENIU

Oprescu ar desemna un premier independent, precum Johannis sau Dăianu, şi vrea Guvern de tehnocraţi

Foto: NewsIn

Candidatul independent la preşedinţie, Sorin Oprescu, spune că, dacă va câştiga alegerile, va desemna un prim-ministru independent, un profesionist "dovedit" care poate forma un Guvern de tehnocraţi, dându-i ca exemplu pe Klaus Johannis şi Daniel Dăianu.

"Profilul acestui premier: este un premier independent, care nu are carnet de partid şi care, prin profesionalismul dovedit, subliniez, dovedit, poate să coaguleze în jurul lui un guvern de tehnocraţi, de profesionişti", a declarat vineri  Oprescu, în conferinţa de lansare a candidaturii. El i-a menţionat, printre cei care se încadrează în acest profil, pe Klaus Johannis şi pe Daniel Dăianu.

Candidatul la preşedinţie a spus că îşi propune să fie un şef de stat "constituţional" şi cu adevărat independent. "Nu am stăpân, nu am butoane şi nu am agendă a grupurilor de interese". El a declarat că şi-a propus, dacă va ajunge şef al statului, să stingă în primul rând conflictele instituţionale şi să prezinte un program de urgenţă care să scoată România din criză.
Mai multe articole despre:
alegeri Sorin Oprescu candidat premier preşedinte